Jaarverslag 2014

Persberichten en mediaoptredens 

Ondanks economisch herstel blijven schulden groeien

Gepubliceerd 25 mei 2015

De schulden van huishoudens in Nederland blijven ook in 2014 groeien. Vooral mensen met lage inkomens of met een uitkering melden zich vaker met problematische schulden bij de schuldhulphulpverlening. Schulden blijken vaak ook niet meer op te lossen. De NVVK vindt dat het Rijk aan zet is om haar verantwoordelijkheid te nemen.

Persbericht Jaarcijfers NVVK 2014 (25 mei 2015)

  

Schuldenproblemen nemen toe in omvang en complexiteit

Gepubliceerd 31 maart 2014
Vandaag presenteert de NVVK, vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, haar jaarcijfers schuldhulpverlening over 2013. Opnieuw is er een stijging van het aantal mensen dat zich bij de NVVK-leden meldt en opnieuw is de gemiddelde schuld toegenomen. In 2013 waren er 89.000 aanmeldingen, in 2012 waren dit er 84.500. De gemiddelde schuld steeg in een jaar tijd van 33.500 euro naar 37.700 euro.

Persbericht Jaarcijfers NVVK 2013 (maart 2014)

  

Betalingsachterstand? Toch water uit de kraan

Gepubliceerd 14 april 2014
Consumenten die meewerken aan een oplossing voor hun schulden en hun periodieke termijnen weer betalen, worden niet afgesloten van drinkwater. Dat is de kern van het convenant dat de drinkwaterbedrijven (Vewin) en de schuldhulpverlening (NVVK) vandaag hebben gesloten. Vewin en de NVVK werken samen om tot een aanvaardbare oplossing te komen voor schulden van consumenten bij drinkwaterbedrijven en het bieden van een toekomst zonder problematische schulden. Er zijn afspraken gemaakt die het oplopen van schulden tegengaan en afsluitingen kunnen voorkomen.

Persbericht convenant Vewin NVVK

  

Sleutelrol voor overheid in schuldenproblematiek

Gepubliceerd 23 mei 2014
Eind maart 2014 maakte de NVVK, vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, bekend dat in 2013 het aantal mensen met problematische schulden wederom gestegen is. Vandaag brengt de NVVK haar jaarverslag uit waarin duidelijk wordt dat de schuldenproblematiek zich diep in de samenleving heeft geworteld. Bij het oplossen daarvan speelt de overheid een bijzondere sleutelrol als wetgever, uitvoerder en schuldeiser. Daarom roept de NVVK de overheid op om haar methodiek van verrekening aan te passen en de mogelijkheid om beslag op toeslagen te leggen op te heffen.

Persbericht Jaarverslag 2013 (mei 2014)

 

CAK-klant met problematische schulden door convenant beter af

Gepubliceerd 29 juli 2014
Het CAK (de uitvoerder van financiële en administratieve regelingen voor zorg en welzijn in het publieke domein) gaat meewerken aan de totstandkoming van een minnelijke schuldregeling als CAK-klanten met problematische schulden zich melden bij schuldhulpverlening. Dat is een afspraak uit het convenant dat op 29 juli jl. door het CAK en de NVVK (de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) is ondertekend. Het CAK en de NVVK werken samen om tot een oplossing te komen voor schulden van CAK-klanten en het bieden van een toekomst zonder problematische schulden.

Persbericht convenant CAK en NVVK

  

Deurwaarders en Schuldhulpverlening werken samen om schulden te voorkomen

Gepubliceerd 30 september
De Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de NVVK, Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren gaan het onnodig oplopen van schulden voorkomen. Daartoe hebben de KBvG en de NVVK vandaag een convenant getekend.

Persbericht ondertekening convenant KBvG NVVK

 

Huis ‘onder water’? Nieuwe website biedt hulp!

Gepubliceerd 19 januari 2015
Iedereen die informatie zoekt over wat hij kan doen als zijn huis ‘onder water’ staat, kan vanaf vandaag terecht op de website www.huisonderwater.eu. Op deze website staat wat iemand zelf kan doen, maar ook bij welke organisaties aangeklopt kan worden voor advies of hulp. De website is een initiatief van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, en is tot stand gekomen in samenwerking met organisaties die een rol spelen of kunnen spelen op het moment dat een huiseigenaar in financiële problemen komt.

Persbericht website huisbezitter.eu